Πηγή:
Gastronomos

Εστιατόριο Makris Athens με Ορμή από την Κέρκυρα

O Πέτρος Δήμας στην είσοδο του νέου εστιατορίου στην Αδριανού

Εστιατόριο Makris Athens

Το εστιατόριο MAKRIS ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι το 2018, στο ξενοδοχείο Domes Miramare στην Κέρκυρα. Ο όμιλος, που διαθέτει ξενοδοχεία και resort σε επτά προορισμούς στην Ευρώπη, αποφάσισε να προσφέρει στους πελάτες του την εμπειρία ενός φίνου γεύματος και στην Αθήνα.

Έτσι, στις 23 Σεπτεμβρίου η πρωτεύουσα υποδέχεται το δικό της Makris στο Θησείο, στο εντυπωσιακό νεοκλασικό που βρίσκαμε παλιότερα το Επτά.

Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο Πέτρος Δήμας. Ο σεφ, με θητεία στη Hytra, στη Σπονδή και σε κουζίνες διακεκριμένων εστιατορίων στο Λονδίνο, έχει δημιουργήσει δυο μενού degustation προσεγγίζοντας το fine dining μέσω της ελληνικής κουζίνας.

Το ένα λέγεται «Γένεσις» και περιλαμβάνει 8 στάδια και το άλλο «Ουτοπία», με 13 στάδια, μέσα από τα οποία απολαμβάνει κανείς πιάτα με χρώματα, λουλούδια, τέλεια σχήματα και κεντήματα – ο Δήμας είναι γνωστός για την δημιουργία συνθέσεων που είναι χάρμα οφθαλμών.

Η λίστα κρασιού περιλαμβάνει κάτι λιγότερο από 1000 ετικέτες, με ελληνικό αμπελώνα και διεθνείς επιλογές σε upscale ετικέτες. Ακόμα, τα κοκτέιλ και τον καφέ (Taf) επιμελείται ο Χρήστος Κλουβάτος (Line Athens).